Archive | Sistemi i Qarkullimit te Gjakut RSS feed for this section

Sistemi I Qarkullimit Te Gjakut

September 12, 2012

0 Comments

Sistemi I Qarkullimit Te Gjakut

Gjaku Gjaku tek njeriu paraqitet si nje leng i kuq me nje ngjyre te kuqe te ndezur kur eshte i pasur me oksigjen (gjaku arterial) dhe me ngjyre me te erret kur permban dioksidin e karbonit (gjaku venoz). Sasia e gjakut tek njeriu normal formon afro 1/13 e peshes se trupit. Eshte rreth 5 deri […]

Continue reading...
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.