Gjaku Gjaku tek njeriu paraqitet si nje leng i kuq me nje ngjyre te kuqe te ndezur kur eshte i pasur me oksigjen (gjaku arterial) dhe me ngjyre me te erret kur permban dioksidin e karbonit (gjaku venoz). Sasia e gjakut tek njeriu normal formon afro 1/13