Diabeti

Diabeti mellitus ose me thjeshte diabeti (semundja e sheqerit) eshte nje semundje metabolike kronike e cila karakterizohet nga nivel i larte i sheqerit ne gjak.   Shkaqet dhe faktoret e riskut Insulina eshte nje hormon qe prodhohet nga pankreasi per te kontrolluar sheqerin ne gjak. Diabeti mund te shkaktohet nga deficiti i insulines, rezistenca ndaj … Read more