Edhe pse produktet energjike na japin energjine qe na duhet menjehere sapo i konsumojme, ato gjithashtu permbajne sasi te konsiderueshme kafeine,sheqeri dhe substancash te tjera qe mund te kene efekte te rendesishme anesore si: pagjumesi, crregullim te rrahjeve te zemres, irritim, ankth, dridhje deri edhe ne vdekje.